Все едно имах стъкла в гърлото: разказва преболедувалият Covid-19 британски здравен министър

OFFNews 03 април 2020 в 14:15 3286 0

"Беше доста неприятно преживяване. ... Страшно много ме болеше гърлото, все едно имаше стъкла в него. Не можех да ям, нито да пия нищо в продължение на няколко дни" - разказва британският министър на здравеопазването Мат Ханкок във видео, излъчено от Би Би Си.

Той се разболял от Covid-19 миналия вторник. Официално това бе съобщено след потвърждаващите диагнозата тестове, на 27 март. Ханкок стана поредният от британския кабинет, заразен от вируса, който бе открит и у министър-председателя Борис Джонсън.

Днес Ханкок казва: "Чувствам се съвсем добре сега, за щастие, но беше доста неприятно преживяване. Разболях се миналия вторник и няколко нощи ми беше много трудно да заспя. Страшно много ме болеше гърлото, все едно имах стъкла в него. Не можех да ям, нито да пия нищо няколко дни. Имах кашлица, но не сериозна".

За министъра трудно е било психологическото справяне със ситуацията на фона на хората с тежки усложнения и починалите в резултат от такива.

"Притеснително е да те повали, защото всички можем да видим колко е сериозно това заболяване. При някои хора, чието състояние се влошава или губят живота си, често причината е, че белият им дроб прави свръхреакция като имунен отговор и просто не знаете дали това няма да се случи и с вас. Затова бях много притеснен. След това, за щастие, започнах да се подобрявам. Бях в състояние да се върна на работа вчера и съм напълно здрав, но е притеснително", споделя той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови