Заразеното семейство от Силистренско е било под карантина след завръщането си от Англия

OFFNews 31 март 2020 в 11:37 1690 0

Снимка Интернет

Семейство от село Сребърна край Силистра, завърнало се от Англия, е първият случай с положителни проби за коронавирус в областта, съобщава сайтът на местната управа.

Те са били под карантина и не са напускали дома си. Доставяни са им храна и покупки. Двамата са 70-годишни и се събрали след като мъжът, който е англичанин, закупил имот в селото. Двойката гостувала в Англия и се завърнала на 8 март. 

По непотвърдена информация възрастните хора са приети в инфекциозната клиника на силистренската болница.

Кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов е свикал заседание на кризисния щаб, на което е взето решение да се поставят предупредителни табели на територията на Дунавския парк и по всички спортни площадки, за да е видно, че не може да се тренира на открито. Паркът се охранява от служители на МВР.

Табели ще бъдат поставени и в подходите към крепостта „Меджиди табия”. Единствената цел е да се спазват ограничителните мерки, за да бъде спряно разпространението на заразата. Всички забрани важат и за междублоковите пространства, местата около кварталните магазини, където се събират групи хора, край беседките и др.

Дежурствата на ГКПП Силистра продължават, както и 24-те часови дежурства на инспектори за обслужване на дежурен телефон 0879 170 186, на който граждани и служители от други ведомства отправят своите въпроси и сигнали.

По-рано стана ясно, че медиците в района ще получат 95 предпазни шлема и 50 маски за специализиран персонал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови