Затварят детска градина в жк Дружба заради COVID-19

OFFNews 28 юни 2020 в 12:11 3926 0

Случай на COVID-19 е регистриран в още едно детско заведение в София - майка и дете са дали положителен резултат в 185-та детска градина в кв. "Дружба". Няма положителни проби сред персонала. Това съобщи пред БНР столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Утре детската градина ще бъде затворена.

Фандъкова посочи, че Столичната община не е съгласувала провеждане на абитуриентски балове в нощни заведения и барове, но според заповедта на здравното министерство заведенията могат да работят с половината от капацитета си.

В София през изтеклата седмица полицията е съставила 88 акта за нарушение на разпоредените противоепидемични мерки, нарушителите с предупреждение са над 70.

Най-малко са нарушенията в превозните средства на градския транспорт - при 800 извършен проверки са глобени 13 пътници без маски.

"Ние всички трябва да живеем в условията на коронавирус, спазвайки съвсем не толкова строги мерки. Мисля, че носенето на маски не пречи на никого да си върши работата, да се разхожда, дори да посещава културни или спортни мероприятия. Тоест това е една мярка, която от една според специалистите помага, а от друга страна не пречи кой знае колко много хората да живеят нормално", каза Фандъкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews