Затварят неврологично отделение в Добрич заради заразена с COVID-19 пациентка

OFFNews 09 юли 2020 в 11:08 1633 0

Пациентка в отделението по нервни болести на болницата в Добрич е дала положителен резултат за COVID-19 и приемът на нови болни в базата е спрян, съобщават от Областния координационен щаб.

Пациентите в отделението се изписват по преценка на лекуващите лекари, като се поставят под 14-дневна карантина. Взетите проби за изследване на медицинския персонал в отделението са отрицателни.

Заразената пациентка е в добро общо състояние и е преместена в COVID-сектора на болницата, посочват от щаба. На болницата е указано да направи реорганизация на работата и да не се отказва медицинска помощ на хора с нервни заболявания.

С положителен резултат за коронавирусна инфекция е и бременна жена, която е поставена в домашна изолация, информират от щаба. Акушер-гинекологът, който наблюдава бременността й, към момента не практикува. Очаква се резултатът от взетата му проба за изследване.

Сред регистрираните нови заразени са и двама абитуриенти от гимназия в Добрич. По думите на директора на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова поетапно ще бъдат направени тестове на контактните зрелостници в следващите няколко дни според възможностите на лабораториите. Двамата заразени са в добро общо състояние и са в домашна изолация, допълват от областния координационен щаб.

От началото на епидемията досега регистрирани с COVID-19 в Добричка област са 30 души, според данните в Единния информационен портал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови