Железния човек се прибира вкъщи

Пациентът, на когото отстраниха огромен мозъчен тумор, е изписан от УМБАЛ "Св. Иван Рилски"

OFFNews 21 ноември 2019 в 16:21 6939 0

Снимка Архив

41-годишният Божидар, който беше спасен след изключително тежка и рискована операция на мозъчен тумор с тегло над 1 кг. в Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, днес беше изписан от болницата. От утре той започва активна, 20-дневна рехабилитация в специализирано здравно заведение.

„Искам да благодаря на всички хора, които се отзоваха на нашия зов за помощ. Благодарение на дарените от тях средства, сега можем да си позволим наистина качествена рехабилитация. Лекарите са оптимисти, че с много воля и постоянство Божидар отново ще бъде на крака“, разказа при изписването неговият брат Кирил Етрополски.

Майката на Божидар използва случая да благодари на всички лекари, медицински сестри и санитари в Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

„Страхотно се грижеха за нас. Идваха да го проверяват на няколко часа, дори и през нощта. За цялото време, което прекарахме в болницата, само веднъж ми се е наложило да използвам звънеца, за да повикам персонала“, разказва през сълзи жената. И не пропуска да спомене техния герой, д-р Найденов, на който „хората трябва да му целуват ръцете“.

На Железния човек, както стана известен пациентът, му предстои дълъг възстановителен процес. През това време семейството му ще има нужда от помощ (съпругата също е инвалид), за да посрещне ежедневните си разходи, както и грижите за 7-годишния им син, който тази година е първокласник.

Всеки, който има желание, може да им помогне да си стъпят на краката.

Дарителската сметка на Божидар е:

ООБ: Божидар Етрополски
BG16 UBBS 8448 4010 5014 13BIC / SWIFT: UBBSBGSF

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови