Алберт Попов откри сезона в Зьолден с уникално време

OFFNews 27 октомври 2019 в 12:43 3071 0

Най-добрият ни алпиец Алберт Попов отпадна след първия манш на гигантския слалом за Световната купа в Зьолден, Австрия, където по традиция се провежда дебютното състезание за сезона.

Софиянецът стартира последен №71 и остана далеч от първите 30, които ще карат втори манш. Той даде прелюбопитно време - 1,11:11 минути, което обаче беше с 4,01 секунди по-слабо от това лидера след първия манш Алексис Пинтюро от Франция и го остави на 2,22 секунди от заветната 30-ата позиция, която дава право на участие във втория манш днес следобяд.

Времето бе перфектно за състезание. През последните 2 сезона в Зьолден стартираха само жените, защото за гигантските слаломи при мъжете времето неизменно се разваляше.

"Като цяло съм доволен. За първи път пистата бе изключително добре направена, като издържа дори до мен", обясни Алберт след финала, цитиран от "24 часа".

"Заради това първите 30 се затвориха на 2,22 сек. А аз направих няколко грешки в горната част на пистата и заради това се получи разликата. В един момент ските не искаха да завиват, толкова вибрираха", допълни той.

Алберт се прибира за кратко в България, а на 12 ноември тръгва за Леви (Финландия), където е първият слалом за сезона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови