Алберт Попов се класира на 12-о място във Вал д'Изер

OFFNews 15 декември 2019 в 14:46 1530 0

Най-добрият ни скиор Алберт Попов, записа превъзходно представяне, класирайки се на престижното 12-о място в слалома от Световната купа във Вал д’Изер. Българинът остана 17-и в първия манш, а във втория се представи още по-силно и успя да подобри класирането си.

Французинът Алекси Пинтуро пък зарадва местната публика, след като спечели надпреварата днес. Той бе най-бърз в първия манш, а във втория бе не по-малко блестящ и с общо време 1:47.91 минута зарадва френската публика.

Втори оста Андре Мирер от Швеция, останал на 1.44 секунда зад победителя. Трети се нареди италианецът Стефано Грос, с изоставане от 3 стотни от Мирер.

Норвежката звезда в ските Хенрик Кристоферсен се представи доста слабо в първия манш, но във втория успя да навакса сериозното си изоставане, класирайки се на четвърто място, като остана на една стотна от подиума.

Много от участниците не завършиха първия манш, като сред отпадналите бяха французите Клеман Ноел, Жан-Баптист Гранж и Жулиен Лизеру. Швейцарецът Рамон Ценхойзерн пък допусна грешка във втория манш и не завърши, въпреки че бе с отличен шанс за място в тройката.

Слаломът трябваше да се проведе вчера, но лошите атмосферни условия принудиха организаторите да го отложат за днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови