Александър Логинов грабна титлата в спринта, Краси Анев е на 30-о място

OFFNews 15 февруари 2020 в 18:17 2967 1

Александър Логинов спечели спринта на 10 км на световното първенство по биатлон в в Антхолц-Антерселва (Италия). Руснакът бе безгрешен на стрелбището и премина трасето за 22:48.1 минути. 

Това е първа световна титла за Логинов в кариерата му. Той е и е първият руснак за последните 12 години, който печели златен медал в индивидуална дисциплина.

На второ място се нареди Кентен Фийон Майе на 6.5 секунди. Французинът пропусна една мишена, а бронзовото отличие завоюва неговият сънародник Мартен Фуркад. Той стреля без грешка, но остана на 19.5 секунди след Логинов.

Красимир Анев пък записа най-добрия български резултат в надпреварата. Биатлонистът от Самоков сбърка два пъти и финишира на 30-та позиция.

Димитър Герджиков завъртя две наказателни обиколки и завърши 57-ми, а непосредствено след него е Владимир Илиев с четири грешки в стрелбата. Извън неделното преследване остана Антон Синапов, който повали 5 от общо 10 мишени на стрелбището.

Състезанието е валидно за Световната купа. Фуркад остава начело в генералното класиране след 14 от 24 състезания с 649 точки, следван от сънародника си Кентен Фийон-Мейе с 586 точки и Йоханес Тингнес Бьо, който днес завърши на пето място, е с 522 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови