Алекси Пинтюро спечели комбинацията, контузия беляза състезанието в Банско (видео)

OFFNews 22 февруари 2019 в 21:05 2511 0

Световният шампион Алекси Пинтюро спечели комбинацията в Банско, кръг от Световната купа по ски-алпийски дисциплини, осигурявайки си първото място в крайното класиране за сезона. Французинът спечели победата с общо време 1:55.55 минути. Това бе победа номер 22 в кариерата му и първа през сезона.



27-годишният скиор остана трети след първия манш, провел се на писта "Марк Жирардели" с време от 1:09.24 минути, а лидер беше Мауро Кавизел от Швейцария, който се справи с трасето за 1:09.08 минути, но в крайна сметка остана шести.

Австриецът Марсел Хиршер, който бе на 20-то място след първия манш, успя да стопи пасива си, като завърши с най-добро време в слалома, провел се на писта "Алберто Томба" и успя да стигне до второто място в крайното класиране. Времето на Хиршер от 1:56.23 минути бе с едва една стотна по-добро от това на третия Стефан Хадалин от Словения, който е световен вицешампион от Оре по-рано този месец.

Българският представител Йоан Тодоров остана на последната 36-та позиция с изоставане от 11.44 секунди спрямо Алекси Пинтюро,

Контузия беляза спускането на Марко Шварц, който спечели три медала от Световното в Оре. Австриецът се контузи при приземяването след последния скок преди финала в супергигантския слалом. Все пак той успя да завърши първия манш с десето време, но не успя да вземе участие във втората част от надпреварата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови