Банско влиза в задочен дуел с Кицбюел

OFFNews 16 януари 2020 в 15:12 2355 3

Снимка sportal.bg

Зимният ни курорт Банско ще влезе в любопитен задочен дуел със световната ски дестинация Кицбюел в Австрия през следващия уикенд. Тогава на пистите под връх Тодорка ще се проведат стартовете от Световната купа в алпийските ски при жените.

По същото време пък в Кицбюел са състезанията в спускането, супер-Г и слалома при мъжете, като стартовете в австрийския зимен център традиционно привличат огромен зрителски интерес, който този път може да бъде отнет от пиринския курорт, който приема двата старта по спускане на 24 и 25 януари и по супергигантски слалом ден по-късно.

"Изправени сме пред едно предизвикателство за пореден път. Всички работят много добре по организацията. Надяваме се всичко да е по правилата. Целият елит в женските ски ще пристигне в Банско. Залогът е изключително голям и се надявам това да допринесе за големия интерес към състезанията", коментира президентът на БФСки Цеко Минев на пресконференция.

"Предстои вълнуващ уикенд с три старта от Световната купа. Очакваме много сериозен зрителски интерес. Подготвили сме и интересна програма съвместно с община Банско", добави заместник-председателят на федерацията Георги Бобев. Главният съдия на състезанията Виктор Гичев разкри, че в Банско почти всичко е готово за стартовете.

"Времето в Банско е слънчево. Подготовката започна още на 9 януари. На пистите има достатъчно произведен технологичен сняг и вече имаме постоянна твърдост на снега. Вчера започнахме с поставянето на обезопасителните мрежи в горната част на трасето.

От 20 януари започваме тестовете на пистата, за които ще използваме състезателите от юношеския национален отбор. Надявам се времето да е с нас, защото всичко друго е на ниво", каза Гичев.

Спонсорите на Световната купа от Първа инвестиционна банка, А1, Порше БГ обещаха куп изненади и награди за зрителите, за които в зоната на финала на Бъндеришка поляна ще бъде изградена трибуна за около 5 хиляди зрители, както и допълнителна инфраструктура за състезателките и техните екипи, за официалните гости и за медиите.

Около хиляда души ще бъдат ангажирани за организацията на стартовете.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

3

Plamerias

17.01 2020 в 13:18

Който не е посещавал събития от повобен световен ранг, със сигурност трябва да поправи този пропуск. А събитието обещава много, особено със звезди като Шифрин.

4000

2

Amor

17.01 2020 в 12:03

Самият факт, че Банско се мери с Кицбюел говори много добре за българския курорт. Ясно, че стартовете и на двете места ще предизвикат голям интерес. Феновете на ските ще следят стартовете и тук, и там. Но тук могат да гледат на живо...

4000

1

Filipova

16.01 2020 в 16:23

В Банско ще бъде много по-хубаво, убедена съм, очакват ни 3 дни стартове. Вълнуващ дълъг уикенд ще бъде!!!