Безпогрешен Фийон Майе спечели преследването, българите извън топ 30

OFFNews 17 февруари 2019 в 12:29 1889 0

Французинът Кентен Фийон Майе триумфира в преследването на 12,5 километра в Солджър Халоу, САЩ от Световната купа по биатлон. Той бе един от едва двамата състезатели, които не допуснаха нито една грешка при стрелбата и успя да спечели с аванс от  25.9 секунди пред втория Ветле Шаастад Кристиансен от Норвегия. Французинът бе с шести стартов номер, но благодарение на много точната си стрелба успя да изпревари петимата, които бяха пред него и стигна до успеха с време от 30:55.08 минути. Трети на подиума се нареди сънародникът на Фийон Майе - Симон Дестийо, който финишира на 47.3 секунди след победителя.

Норвежецът Йоханес Тингнес Бьо направи допусна пет грешки в стрелбата, като три от тях бяха при последната, но все пак успя да се докопа до четвъртото място, заършвайки трасето с пасив от 1:37.7 минути. В топ 6 място намериха Ерик Лесер от Германия и швейцарецът Бенямин Карл.

България бе представена от двама биатлонисти. Владимир Илиев завърши на 31-ви с 5 грешки, а Антон Синапов не свали мишената в 9 от случаите и това му отреди 46-а позиция - почти 6 минути и половина зад победителя. Димитър Герджиков, който също трябваше да стартира, не започна, за да спести сили за щафетата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови