Бронз за великата Линдзи Вон в последното ѝ състезание, Илка Щухец отново е световна шампионка в спускането

OFFNews 10 февруари 2019 в 15:32 3407 0

Легендата в алпийските ски при жените Линдзи Вон завърши финалното си състезание на трета позиция. 34-годишната американка бе с трети стартов номер в спускането на световното първенство провеждащо се в Оре, Швеция. Тя завърши с време 1:02.23 минути, което бе достатъчно за бронзовия медал в дисциплината. Карането на Вон ѝ отреди място в историята като първата жена спечелила медал от шест Световни първенства.

Олимпийска шампионка в спускането от Олимпиадата във Ванкувър през 2010, успехите на Линдзи включват още титли от две Световни първенства, бронз в супер-гигантския слалом от Ванкувър 2010, както и бронз в спускането от Пьончан 2018. Вон се оттегля като носител на 4 големи и 16 малки Световни купи и 82 победи в стартовете, с 4 по-малко от тези на легендата Ингемар Стенмарк. Шведът беше и един от първите, които поздравиха Линдзи Вон след края на спускането ѝ.

Световна шампионка в спускането стана словенката Илка Щухец, която закова часовника на 1:01.74 минути. За нея това е втора титла след 2017 година. Сребро остана за швейцарката Корин Сутер, която бе с 0.23 секунди по-бавна от победителката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови