Дафовска е доволна от силния старт на биатлонистите ни

OFFNews 07 декември 2019 в 14:09 1608 0

Президентът на федерацията ни по биатлон Екатерина Дафовска изрази задоволството си от силния старт на сезона, който българите постигнаха дотук в Йостерзунд. Владимир Илиев се нареди десети в спринта миналата седмица, а през тази Красимир Анев зае 15-о място в индивидуалния старт на 20 км.

В същото време Милена Тодорова постигна 39-а позиция в дългата дисциплина на 15 км при жените. За 21-годишната троянчанка това бе едва трето състезание за Световната купа, носейки й първите две точки за генералното класиране.

Тодорова завърши с три грешки в стрелбата, като само малшанса при последното посещение в рубежа, където пропусна една мишена, я лиши от място в топ 20, след като показа доста добри бегови възможности по трасето.

"Честно казано, не ни изненадва резултатът на Милена, защото тя показа потенциал при подрастващите, но това все пак й е първи сезон при жените. Така че тепърва има да расте и да показва какво може. Женският отбор на практика е на плещите й, тъй като опитните ни момичета се отказаха."

"Тя още миналата година се класира втора на европейското, на световното за девойки също записа висок резултат. Това говори за нейните умения и се надявам, че скоро ще се радваме и на женски успехи.
Оптимизмът ни е малко плах, не мога да кажа, че е голям."

"За мен е важно, че тя показа стабилни резултати при девойките, което означава, че потенциалът е налице. Беговата форма на Владо пък е невероятна. Пожелавам му да стреля без грешка и тогава винаги ще е в Топ 10."

"Краси показа класа на стрелбата и се надявам, че за световното първенство ще е в оптимална физическа форма. Целта ни не са Световните купи, а световното първенство, което се отразява и на бюджета ни", коментира пред "Тема спорт" Дафовска.

Тя призна, че се надява бюджетът на федерацията да достигне един милион лева за 2020 година, след като за тази е бил в рамките на 800 хиляди.

"Ние все още не сме получили договор за финансиране. Миналата година имахме 800 хиляди лева. Надяваме се, че един милион сега е реалистично. Ние документите от наша страна сме ги оформили. До 20 декември трябва да вкараме проекта в министерството и след това през януари очакваме първите траншове и договора", каза още легендата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови