Даниел Танде триумфира в първото индивидуално състезание за сезона при ски скока

Пьотр Зила с тежко падане

OFFNews 24 ноември 2019 в 15:14 2233 0

Даниел-Андре Танде спечели първото индивидуално състезание за сезона в Световната купа по ски скок, което се проведе в полския град Висла.

Норвежецът събра 241,4 точки след скокове от 127 и 129 метра. Танде бе втори след първото завъртане, но лидерът Карл Гайгер от Германия се провали при втория си опит и остана на седмо място с 221,4 точки.

Втори завърши словенецът Анже Ланишек с 225,6 точки. Ланишек направи скокове от 126 метра и в двата си опита и това му осигури качване на подиума.

Любимецът на местната публика Камил Стох пък завърши на трето място с 224,2 точки. Стох бе едва 12-и след първия скок, но след 126,5 метра във втория позицията му сред първите трима бе непоклатима.

Носителят на Световната купа Рьою Кобаяши завърши четвърти с 224 точки, а челната шестица бе допълнена от сънародника му Дайки Ито и словенеца Тими Зайц.

Коварните атмосферни условия във Висла пък изиграха лоша шега на Пьотр Зила, който не успя да се приземи добре и падна тежко. За радост на местната публика, полякът се изправи на крака, но напусна шанцата с окървавено лице.

Българският талант Владимир Зографски не участва във втория скок, завършвайки на 32-ро място в първия. Следващие стартове за сезона са на 30 ноември и 1 декември във финландския център Рука.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови