Дария Домрачова прекрати кариерата си

OFFNews 26 юни 2018 в 12:45 7801 0

Четирикратната олимпийска шампионка по биатлон Дария Домрачова обяви края на състезателната си кариера.

31-годишната беларуска биатлонистка има също така два световни титли от 2012 и 2013, носителка е на Световната купа за сезон 2014/2015 и има също така пет малки Кристални глобуса. В кариерата си съпругата на легендата Оле Ейнар Бьорндален има също така 34 победи в стартове за Световната купа.

През октомври 2016 година тя стана за първи път майка, а на олимпиадата в ПьонгЧанг спечели злато в щафетата и сребро в масовия старт. Домрачова е единствената жена в историята на родината си, която получавала званието Герой на Беларус.

"Искам да си почина от лудия ритъм от последните шест години. На този етап не обмислям треньорска кариера. С Оле ще живеем в Беларус и Норвегия, но щом стане време дъщеря ни Ксения да тръгне на училище, ще трябва да се определим къде да се установим за постоянно.

Планетата ни е прекрасна и има много места, на които искам да отида. Сега обаче искам първо да си подредя къщата, защото е пълен безпорядък", каза Домрачова, която поясни, че не е бременна за втори път.
Бьорндален също коментира ситуацията около съпругата си.

"Дария или прави всичко на 100 процента, или не се захваща. Тя трудно взе това решение, но в крайна сметка родителството надделя.

Тя иска да е плътно до дъщеря ни, за да не пропусне и миг от живота и възпитанието й", каза Бьорндален.
Домрачова е родена в Минск, но първоначално се състезава за Русия. Тя обаче е обявена за безперспективна и през 2004 година приема предложението да се състезава за Беларус. Останалото веч е история.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови