Доротея Вирер намекна за край на кариерата

OFFNews 10 февруари 2019 в 18:00 4505 0

Секссимволът на женския биатлон и временен лидер в генералното класиране за Световната купа Доротея Вирер намекна, че обмисля да сложи край на кариерата си след световното първенство догодина, което ще се проведе в Антерселва, Италия.

Наскоро Вирер се омъжи и в главата й вече минават мисли за увеличаване на семейството. До следващата зимна олимпиада има цели три години и тя не е сигурна, че ще има мотивация да остане дотогава в елитния спорт.

"Със съпруга ми Стефано вече мислим за деца. С него съм много по-спокойна, той ми дава безопасност, осигурява ми доверие. Това се отразява и на резултатите ми. Догодина в Антерселва ще има световното първенство, което е добър повод да сложа край на кариерата си пред родна публика, а след това да помислим за увеличаване на семейството", споделя Вирер.

Двамата със съпруга й вече живеят заедно в Кастело ди Фиеме в околностите на Тренто. Италианката се изказва също в подкрепа на обединена Европа.

"Някога нашите предшественици са воювали, а сега всички сме в Европа, а не в Италия, Германия, Австрия и т.н. Разбирам, че хората имат поводи за недоволство и оплаквания, но мога да им кажа, че съм била в страни като Русия, където или са много бедни, или много богати. Ние живеем добре и не трябва за забравяме това", казва още Вирер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови