Фигуристка си забравя съчетанията заради пет мозъчни сътресения

OFFNEWS 11 юли 2017 в 17:26 3203 1

Бронзовата медалистка във фигурното пързаляне от олимпийските игри в Сочи през 2014 година Ашли Вагнер споделя, че има сериозни проблеми с паметта след претърпяни пет мозъчни сътресения по време на тренировки и състезания.

Американката, която е едва на 25 години, вече има сериозни здравословни проблеми, но не обвинява своя спорт.

"Първото си мозъчно сътресение получих през 2009 година след едно ужасно падане по гръб, когато главата ми се тресна в леда. След това просто тялото ми сякаш се изключи. Почти не можех да ходя и да разговарям и логично отпаднах от отбора за олимпийските игри през 2010 година.

Три месеца никой не знаеше какво се случва с мен. Накрая се оказа разметен шиен прешлен, който е подтискал гръбначния мозък. Кратковременната ми памет в момента е много лоша, постоянно забравям.

Проблемът е, че не си помня и съчетанията, което понякога предизвиква у мен паника на леда в средата на изпълнението. Преодолявам това с импровизация и се старая паниката да не ме обзема", споделя атрактивната фигуристка пред ESPN.

Тя се снима гола в естетска фотосесия за последното издание на поредицата Body Issue, като кадърът отдолу е от излезлия на 7 юли брой на списанието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови