Фуркад носи двойна победа на Франция

OFFNews 17 декември 2017 в 16:32 4973 0

Забележителен ден изпраща френския биатлон. Часове след победата на Жюстин Бреса в масовия старт при жените от календара за Световната купа в Анеси, успех при мъжете постигна и Мартен Фуркад.

Шесткратният носител на Големия кристален глобус обеща на местната публика да даде всичко от себе си, за да сложи край на серията от четири поредни победи на норвежеца Йоханес Бьо и го стори.

Бьо сбърка на два пъти още в първата стрелба и така и не успя да заличи пасива си, въпреки много бързото ски бягане. От своя страна Фуркад не сгреши нито веднъж и финишира за 36.30.3 минути, оставяйки Бьо на 3,9 секунди зад себе си. Трети, на 6,2 секунди, финишира Ерик Лесер от Германия. Фуркад пресече финалната линия, развявайки френския флаг и вдигна трибуните на крака.

Стартът донесе и малко радост на Русия, след като лидерът на "сборная" Антон Шипулин и Александър Логинов намериха място в топ 10, съответно 4-и и 9-и. Това беше последният старт за годината от Световната купа.

Следващият е на 2 януари в Оберхоф, Германия.

Мартен Фуркад води в генералното класиране за Световната купа с 432 точки, след като е с място на подиума във всичките осем старта от началото на сезона. Втори е Бьо с 412 точки, а третото място заема Яков Фак (Словения) с 306 точки.
Най-предно класиран от българите е Владимир Илиев - 53-и с 27 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови