Фуркад пропуска американските стартове

OFFNews 28 януари 2019 в 14:28 1478 0

Носителят на Световната купа по биатлон Мартен Фуркад взе решение да пропусне двата старта в Северна Америка през февруари, за да се подготви добре за световното първенство.

30-годишният петкратен олимпийски шампион не е доволен от представянето си през новия сезон, като изостава на 282 точки от лидера Йоханес Тингенс Бьо, а в неделя остана четвърти в масовия старт.

"Решението беше взето в неделя, но го обмисляме последните дни. Искам да питам да възстановя силите си. Трудно някой ще разбере как така вторият в генералното класиране се отказва от два етапа на Световната купа, но...

Не мога да се позная на пистата. Взимам тази почивка, за да си върна отново желанието със ските, което имах в предишните години", коментира 30-годишният французин.

Той планира да прекара първоначално известно време с приятелката и дъщерите си вкъщи, за да се освободя психически, след което започвам интензивна подготовка за световното първенство", каза още Мартен Фуркад, който има 554 точки в генералното класиране за СК.

Лидер е Йоханес Тингенс Бьо с 836 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!