Германец изненада фаворитите в първото спускане

OFFNews 01 декември 2019 в 09:38 1502 0

26-годишният германец Томас Дресен шокира фаворитите в първото спускане за Световната купа в Лейк Луис, Канада.

Той развенча фаворитите и направи мечтано завръщане в белия керван и с третата си победа за Световната купа стана най-успешният германец в дисциплината. Дресен закова хронометрите на 1:46.81 минути и остави на само 0.02 секунди зад себе си италианеца Доминик Парис, който е сред фаворитите този сезон за малкия кристален глобус в скоростната дисциплина.

Швейцарците Карло Янка и Беат Фойц си поделиха третата позиция, давайки еднакви времена - 1:47.07 минути.

Победата на Дресен идва само една година след тежък инцидент в Бийвър Крийк, където скъса сухожилие в дясното си коляно. Днес пистата в Лейк Луис ще стане арена на първия старт в Супер-Г.

Стартът в гигантския слалом при дамите в Килингтън пък премина при италианска доминация. 23-годишната Марта Басино записа първата победа в кариерата си с общо време 1:38.19 минути. Тя беше най-бърза в първия манш с 49.05 секунди, след което направи солидно второ спускане за 49.14 секунди, за запази първото място.

Италианската доминация бе затвърдена и от второто място на опитната Федерика Бриньоне. Тя остана на 26 стотни от секундата от своята сънародничка и не успя да повтори миналогодиншния си триумф на тази писта. Бриньоне беше едва седма след първото спускане, но след най-добро време във второто прогресира с пет места в крайното класиране.

Олимпийката шампионка и местна любимка Микаела Шифрин, която е носителка на Световната купа в предишните три сезона, завърши трета на 29 стотни от секундата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови