Хайдути теглят жребия за Шифрин и компания

OFFNews 25 януари 2020 в 10:36 2023 0

Изключително атрактивен жребий за стартовите номера за супергигантския слалом в неделя очакват Микаела Шифрин и останалите алпийки, които участват в стартовете за Световната купа в Банско.

Тегленето на жребия в съботта вечерта за последния от трите старта от програмата на Световната купа в пиринския курорт ще бъде осъществен с помощта на членове на Националното сдружение на хайдутите.

Според сценария 10 членове на организацията, чиято цел е запазването на родовата памет и съхраняването на историческото минало с участие във възстановки, ще приветстват най-добрите алпийки на планетата, информира "Банско Утре".

Всеки от комитите ще е предрешен с калпак и ямурлук, запасан с пищови и големи ножове. На вратовете им ще има дървен медальон с нечетен номер, зад който ще е скрит стартовия потник. По регламент жребият стартира с първите 10 в генералното класиране за Световната.

Те трябва да избират нечетен номер от 1 до 19. Така първа с опасния чар на хайдутите ще се запознае лидерката във временного генерално класиране за Световната купа Микаела Шифрин от САЩ, следвана от чаровната чехкиня Петра Влъхова и италианската сензация Федерика Бриньоне.

С участието на хайдутите в жребия, Банско спазва традицията за атрактивно теглене на жребия, положена през 2015 година с чанове и шушони през 2019 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови