Хенрик Кристоферсен бе най-бърз в първия слалом за сезона

OFFNews 24 ноември 2019 в 15:46 1686 0

Снимка Facebook: FIS Alpine World Cup Tour

Хенрик Кристоферсен триумфира след първия слалом за сезона в Световната купа по ски алпийски дисциплини. Норвежецът записа общо време от двата манша 1:48.55 минута.

Втори остана Клеман Ноел, на 9 стотни от секундата зад победителя. Французинът бе първи след първия манш, но не успя да удържи преднината си.

Даниел Юле от Швейцария пък се нареди на трета позиция, като остана на 18 стотни от първото място. Той бе само с 9 стотни по-бърз от сънародника си Рамон Ценхойзерн.

Кристоферсен бе четвърти след първия маш, с изоставане от 68 стотни от Ноел. Юле пък бе едва седми в първия манш, на почти секунда от първия (94 стотни), но се добра до третото място.

Златен шанс за победата пропусна британецът Дейв Райдинг. Той бе втори в първия манш, само на 39 стотни от лидера. Той започна силно втората част на слалома, но допусна грешка и не успя да завърши.

Българските представители не успяха да се класират за втория манш. По-рано днес Алберт Попов не успя да попадне сред първите 30.

Той зае 34-о място в първия манш, като остана на 2:42 секунди от водача. Другият ни представител Камен Златков пропусна врата и не успя да завърши първото спускане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови