Хванаха руски медалист от ПьонгЧанг 2018 с допинг

OFFNews 18 февруари 2018 в 14:04 6058 0

Пореден допинг скандал разтърси руския спорт. Бронзовият медалист от смесените двойки на кърлинг Александър Крушелницки е дал положителна проба.

Според информация на журналиста Дмитрий Дерунец, в пробата му са открити следи от мелдоний, но самият спортист отхвърля обвиненията и в момента дава показания пред представители на допинг контрола на олимпийските игри.

Председателят на Руската федерация по кърлинг Дмитрий Свищев заяви, че не разполага с официална информация за положителна допинг проба на Крушелницки и не може да коментира ситуацията.

"За момента това са само слухове. Преди да кажа каквото и да било, трябва да имам пред себе си нещо официално. Засега няма потвърждение", каза Свищев, цитиран от руските медии.

От руската делегация поискаха незабавно отваряне и на втората проба, което ще се случи още утре.

В Русия се надигна страхотно недоволство от случая, като този път се обвиняват самия спортист и официалните лица.

Мелдоният явно е приеман от Крушелницки далеч преди Пьонгчанг, тъй като следите му се откриват почти година след приема.

Очакванията са проба Б да потвърди резултатите, което означава дисквалификация от 2 до 4 години, отнемане на медалите в полза на Норвегия и изгонване от олимпийското село.

В други коментари се говори за пореден заговор срещу руските спортисти, като целта е да бъдат дискредитирани. Ударът е и срещу комисията на МОК, която преценяваше кои руснаци да допусне на олимпиадата.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови