И Йоханес Бьо се опълчи срещу Логинов

OFFNews 02 февруари 2017 в 09:08 2570 0

Мартен Фуркад

Язвителният коментар на френската звезда в биатлона Мартен Фуркад по отношение на завърналия се след наказание за употреба на допинг руснак Александър Логинов намери подкрепа в лицето на норвежеца Йоханес Бьо.

Цяла Русия скочи срещу Фуркад, като основният мотив беше, че Логинов е изтърпял санкцията си и няма проблем да участва на стартиращото следващата седмица световно първенство в Хохфилцен.

"Логинов ме е побеждавал с допинг в няколко състезания. Няма как да ми бъде симпатичен. Надявам се, да не го срещам, макар и да е отбил наказанието си. Не е хубаво, когато хващани с допинг се връщат и започват да показват добри резултати. Това е ужасно за спорта.

Не решавам аз кой да влезе в отбора на Русия, но включването му е грешка. В крайна сметка заради случаи като неговия искаме промени в антидопинговите правила. Не можем да го спрем, но няма да се радвам да го видя на старта", коментира Бьо.

Мартен Фуркад получи подкрепа и от по-големия си брат Симон. Известният руски коментатор Дмитрий Губерниев пък недоумява защо му е на Фуркад да се занимава с Логинов, тъй като двамата са от различна класа.

"Единственият конкурент на Фуркад в момента е той самия. Измисли си дразнител, за да се мотивира за световното", смята Губерниев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови