Йоханес Клаебо счупил пръст в зала за боулинг

OFFNEWS 04 февруари 2020 в 09:31 2290 0

Носителят на Световната купа по ски бягане за последните два сезона Йоханес Клаебо от Норвегия ще пропусне следващите два старта за сезона в шведския зимен център Фалун през уикенда. Клаебо обяви в Инстаграм, че е с фрактура на пръст на ръката.

"За съжаление, претърпях злополука и си счупих пръст на ръката. Няма да стартирам във Фалун този уикенд, но се надявам да бъда готов за състезанията в Йостерсунд (Швеция) на 15 и 16 февруари", написа Клаебо, който заради травмата пропусна и първенството на Норвегия по ски-бягане. Норвежецът е на второ място в генералното класиране за Световната купа този сезон след Александър Болшунов от Русия.

Много любопитни се оказаха обстоятелствата, при които Клаебо е получил травмата. Оказа се, че той сам носи вина за инцидента, а станалото може да се определи с хубавата българска дума бабаитлък.

"Отидохме на боулинг с приятели. Поиграхме и след това на тръгване видяхме в залата автомат, който мери силата. Удряш по боксова круша и се показва резултат. Решихме да проверим кой е най-силен. Знаете, че аз обичам предизвикателства и затова ударих с всички сили крушата.

Събрах най-високия резултат. Ръката ми обаче отскочи и се удари в метален автомат в съседство. Почувствах силна болка, реших веднага, че съм счупил ръка или пръст. За жалост съмненията ми се оправдаха", споделя Клаебо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови