Йоханес Тингенс Бьо увеличи аванса си за СК

OFFNews 12 януари 2019 в 18:36 2365 0

Норвежецът Йоханес Тингес Бьо спечели преследването на 12,5 километра в Оберхоф и увеличи аванса си на върха във временното класиране за Световната купа по биатлон.

Българите, които взеха участие в днешното състезание, не успяха да направят нищо запомнящо се. Антон Синапов въобще не стартира, Димитър Герджиков не финишира, а Красимир Анев остана на 36-о място с две грешки в стрелбата и изоставане от 3:38.8 минути от Бьо. Това му донесе 5 т. за Световната купа и с общо 75 той е 37-и в общото класиране. 

Норвежецът направи три грешки при стрелбата, но още след първото посещение на огневия рубеж пое лидерската позиция заради слабото представяне на победителя във вчерашния спринт Александър Логинов от Русия.

До края той нямаше никакви проблеми и финишира с време от 34:29.8 минути. На второ място остана германецът Арнд Пайфер, който с атака във финалните метри изпревари безгрешния в стрелбата Лукас Хофер от Италия. Пайфер изостана с 15.1 секунди от Бьо, а Хофер с 15.8.

Французинът Мартен Фуркад, който е и актуален победител в на Световната купа, завърши четвърти 32.6 секунди, като двете грешки при четвъртата стрелба го лишиха от възможността да атакува дори първата позиция.

В генералното класиране за сезона води Йоханен Тингнес Бьо с 542 точки, пред Александър Логинов с 412 и Мартен Фуркад с 342. В неделя биатлонистите застават на старт за щафетата на 4х7,5 километра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови