Клеман Ноел най-бърз от всички във Венген, Алберт Попов отпадна във втория манш

OFFNews 19 януари 2020 в 16:42 1981 0

Клеман Ноел спечели слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини, който се проведе в швейцарския курорт Венген.

Французинът поведе след първия манш и успя да задържи аванса си и след второто спускане и спря хронометрите с общо време 1:46.43 минута. 

Победата е втора за сезона за 22-годишния Ноел и негова общо пета в кариерата за Световната купа, всичките извоювани в слалома.

На второ място остана звездата Хенрик Кристоферсен, който се размина на 0,40 секунди от французина, а призовата тройка изненадващо допълни руснакът Александър Хорошилов на 0,83 секунди след Ноел. Това първи подиум за Хорошилов за Световната купа от близо три години.

Българският представител в алпийския елит Алберт Попов не завърши във втория манш. Нашето момче бе 18-и след първото спускане и тръгна мощно във второто, но пропусна врата още в началото на трасето и отпадна.

Въпреки второто място днес Кристоферсен си върна лидерската позиция в генералното класиране с актив от 691 точки. Досегашният лидер Алекси Пинтюро също не успя да завърши втория манш и остава втори с 613 пунка. Трети в общото подреждане е Александър Аамод Килде с 591 точки.

Клара Дирез пък постигна първата си победа в състезания при алпийските ски при дамите, след като триумфира в паралелния гигатнски слалом в италианския курорт Сестриере.

Състезанието предложи серия от изненади, тъй като още до 1/8-финалите отпаднаха някои от основните фаворитки като Петра Влъхова, Алис Робинсън и Микаела Шифрин. Американката бе елиминирана на осминафиналите от Дирез.

Въпреки ранното отпадане, класирането за Световната купа води Шифрин с 975 точки, пред Влхова със 726 и Бриньоне със 715.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови