Краси Анев е 13-и в света в преследването на световното по биатлон

OFFNews 16 февруари 2020 в 17:31 2892 0

След 18-ото място на Милена Тодорова при жените, Красимир Анев записа един от най-добрите резултати в преследването за мъжкия ни биатлон на световно първенство. Българинът завърши на 13-о място в дисциплината на 12.5 километра.

32-годишният Анев стартира от 30-а позиция и направи един от най-големите скокове за деня. Това се дължеше до голяма степен на факта, че българинът направи само една грешка в стрелбата и така завърши на 2:03,9 минути зад шампиона.

Това е второто най-добро класиране на Анев в преследване за световно първенство след 7-ото му място в Хохфилцен (Ав) през 2017 г. А иначе най-доброто му класиране въобще е в спринта на същото първенство в Хохфилцен - шести.

Иначе днес световен шампион изненадващо стана французинът Емилиен Жаклен, който във финален спринт успя да победи Йоханес Тингнес Бьо. Топ 3 пък допълни победителят от спринта вчера Александър Логинов.

Прогрес спрямо дисциплината в събота направиха и другите български представители в състезанието. Владимир Илиев, който бе 58-и в спринта, прогресира до 44-о място с 5 грешки. Стартиралият 57-и Димитър Герджиков пък завърши 52-и с 4 грешки.

Състезанието е валидно за Световната купа, ето и генералното класиране към момента:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови