Краси Анев влезе в Топ 20 при успеха на Мартен Фуркад в Йостерзунд

OFFNews 04 декември 2019 в 19:41 3872 0

Звездата ни в биатлона Красимир Анев завърши на 15-о място в днешния индивидуален старт на 20 километра от Световната купа по биатлон в шведския град Йостерзунд.

Българинът бе безгрешен в четирите си стрелби. Това случи единствено на Анев и на завършилия пред него руснак Антон Бабиков при 111 участника в състезанието.

Иначе седемкратният носител на Световната купа Мартен Фуркад спечели днешната надпревара. Французинът допусна една грешка и финишира с време от 53:11:9 минути.

Целият подиум и четвъртото място бяха превзети негови сънародници. Второто място е за Симон Дестьо с една наказателна минута и 12:07 секунди изоставане. Трети е Кентен Фийон Майе с три грешки и 1:50:08 минута изоставане.

Победителят от неделния спринт и основен фаворит преди старта Йоханес Тингенс Бьо разочарова и с три грешки остана на 10-о място на 3:12:6 минути зад Фуркад.

Владимир Илиев, който се представи страхотно в спринта, прибави към времето си цели седем допълнителни минути и завърши на 68-о място. Димитър Герджиков направи две грешки и завърши на 57-о място. Със седем наказателни минути Антон Синапов остана 94-и.

В събота е следващият старт при мъжете - щафетата на 4 х 7,5 километра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови