Легендата Хиршер обяви края на кариерата си

OFFNEWS 05 септември 2019 в 07:00 1880 0

Най-голямата звезда в алпийските ски в последното десетилетие Марсел Хиршер обяви края на кариерата си. 30-годишният австриец от няколко месеца загатваше за подобен ход, но така и не го обявяваше официално.

"Днес е денят, в който слагам край на кариерата си", заяви простичко той пред десетки журналисти на специална пресконференция в родния си Залцбург.

"Имах много тежки седмици, в главата ми бе лудница, но вече съм напълно убеден, че това е решението. След 12 години на топ ниво, чувствам тялото си уморено. Освен това винаги съм искал да се оттегля като шампион, и го правя. Не съм сигурен, че ще успявам в бъдеще. Представях си, че се отказвам в момент, в който знам, че още мога да печеля.

Обмислях го още през 2013-а, но тогава продължих, а времето мина много бързо. Днес решението е окончателно. Радвам се, че колената ми издържаха през тези години. Радвам се, че издържах и на напрежението, защото австрийската преса съсипва Марсел Хиршер, ако завърши втори. Какво ще правя сега? Ще играя футбол и ще се разхождам в планината с моя син", сподели Хиршер.

Австриецът спечели безпрецедентните до този момент осем поредни сезона за Световната купа, като остави зад себе си имена като Марк Жирардели (5) и Анемари Мозер (6). Той има две олимпийски титли от Пьонгчанг 2018 в слалома и алпийската комбинаци. В своята кариера австриецът има 67 победи в стартовете за Световната купа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови