Легендата Мария Рийш коментира стартовете в Банско

OFFNEWS 20 февруари 2019 в 08:34 1644 3

Трикратната олимпийска и двукратна световна шампионка в ските Мария Рийш ще е гост коментатор на немската ARD на стартовете в Банско. Със звездата пътува и екип от 20 човека, които ще правят студио на "Бъндеришка поляна".

Подготовката на Световната купа в Банско е на отлично ниво. Това сподели днес Ханес Тринкъл, рейс директор във ФИС за скоростните дисциплини при мъжете. "Пистата е най-важното нещо за състезанията в ските. Тук в Банско тя е подготвена много добре и вече напълно готова за стартовете. Времето е идеално и се надявам така да се задържи и за състезанията, коментира Тринкъл. Подготовката на трасетата за световната купа и тази година се дължи на Виктор Гичев, шеф на състезанието. Под негово ръководство по трасетата работиха общо 100 човека от БФски, "Юлен" и Българска армия чрез 101-и алпийски полк.

"Очаквам с нетъпрения състезанията", коментира след тренировката на гигантски слалом в Банско Тед Лигети (САЩ), двукратен олимпийски и 5-кратен световен шампион. След американците тренираха и скиорите на Канада, Словения, Русия и Чехия.

Според последната заявка за трите старта в Банско ще дойдат 120 алпийци от 27 нации. Сред тях са актуалните световни шампиони в алпийската комбинация - Алекси Пентюро (Фр), - супергигантски слалом - Доминик Парик (Ит) и гигантски слалом - Хенрик Кристофершен (Нор). В Банско ще са и лидера за купата в алпийската комбинация - Марко Шварц (Ав) и седемкратният носител на СК и настоящ водач в генералното класиране Марсел Хиршер (Ав).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12860

3

newfoundland

20.02 2019 в 21:53

Браво на Банско, браво на България!

12392

2

мгергов

20.02 2019 в 14:33

Яко е, че ще има толкова големи имена в ските, аз лично обаче най-много се кефя на Алберт Попов и се надявам да покаже на всичко какво точно може!!!

12082

1

leomesi

20.02 2019 в 11:40

Името на Мария Рийш говори достатъчно, няма какво повече да се каже! Едно от най-големите имена в ските, голяма реклама за Банско е, че тя ще бъде тук. В същото време пък нейното присъствие говори, че в Банско наистина ще се проведе огромно спортно събитие. Ако не беше така, едва ли Рийш щеше да е тук.