Легендата Свиндал завърши кариерата си със сребро, Янсруд е новият световен шампион в спускането

OFFNews 09 февруари 2019 в 18:09 1818 0

Легендата в алпийските ски Аксел Лунд Свиндал сложи край на кариерата със сребърен медал. 36-годишният норвежец завърши втори в спускането на световното първенство в шведския зимен център Оре.

Свиндал влезе в историята като едва третият скиор, който взима медал от шест различни шампионата. Свиндал има вече девет отличия – пет златни, два сребърни и два бронзови. Освен него с медали на шест първенства са Киетил Андре Аамод и Марк Жирардели.

Иначе сънародникът му Шетил Янсруд стана световен шампион в спускането на шампионата. Новият първенец се спусна по трасето за 1.19.98 мин. Бронзовото отличие завоюва австриецът Винсънт Крихмайер, който се нареди на 33 стотни след победителя.

Това е втори медал за австриеца на шампионата в Оре след поделенето сребро през седмицата с Йоан Клери в Супер-Г. Защитаващият титлата си швейцарец Беат Фойц завърши четвърти на 0.44 секунди след Янсруд.

Спускането започна един час по – късно от предвиденото, заради лошите метеорологични условия. В неделя е спускането при дамите, с което и Линдзи Вон ще сложи край на кариерата си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови