Линдзи Вон: Краят наближава, трябва ми време да подредя мислите си

OFFNews 20 януари 2019 в 17:33 2223 0

Суперзвездата в алпийските ски Линдзи Вон сериозно мисли за края на кариерата си. Американката бе много емоционална след състезанието в супергигантския слалом от Световната купа в Кортина Д'Ампецо и сподели, че трябва да вземе няколко решения за бъдещето си.

Преди няколко месеца Вон намекна, че това е последният й състезателен сезон. В петък тя се завърна след контузия с 15-о място в спускането, но днес не успя да завърши в първия манш на супергигантския слалом.

"Моето тяло може да понесе още много натоварвания, но в момента не съм в състояние да се състезавам на нивото, на което искам и знам, че мога да бъда.

Наистина не знам какво да си мисля. Получи се по-емоционално, отколкото очаквах. Знам, че краят наближава, но това не прави нещата да изглеждат по-лесни.

Имам страхотни спомени, но нещата не се развиха по начина, по който очаквах. Такова решение не се взима лесно, трябва ми време да подредя мислите си", каза Вон.

Иначе друга американка - Микаела Шифрин спечели надпреварата в Кортина Д'Ампецо днес. 23-годишната състезателка финишира за 1:22:48 минута. Така тя записа 11-а победа за сезона, с което се доближи до рекорда за всички времена от 14 успеха в една кампания на швейцарската легенда Френи Шнайдер от сезон 1988/89.

Това е 54-а победа в кариерата на Шифрин за Световната купа, с което тя се изравни с австройската легенда Херман Майер на шестото място във вечната ранглиста.

Втора на 16 стотни от секундата се нареди Тина Вайратер от Лихтенщайн, а трета на 18 стотни завърши Тамара Типлер (Австрия).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови