Мария Гроздева изпрати младите ни олимпийци за Лозана

По традиция Първа инвестиционна банка, един от най-големите спонсори на БОК, връчи на всеки един от заминаващите лъвче за късмет

OFFNews 07 януари 2020 в 12:01 1930 1

Спортната икона и рекордьорка по спечелени олимпийски медали Мария Гроздева изпрати с „На добър път и успех!“ младите български олимпийци за третите зимни игри в Лозана.

Първата група от 10 състезатели и техните треньори заминаха рано тази сутрин за Швейцария.

„Желая ви да бъдете здрави, силни и уверени в своите възможности. Всички имате равен старт със своите съперници, бъдете спокойни, носете с гордост и чест българските екипи. Ние сме с вас, стискаме ви палци и вярваме, че ще дадете най-доброто от себе си. Насладете се на тези състезания, на младежката олимпиада в Лозана ще се срещнете с хиляди ваши връстници от цял свят и със сигурност това ще остави незабравими спомени у вас.

Надяваме се да ви посрещнем така усмихната, както ви изпращаме днес,“ заяви Гроздева, която е член на Изпълкома на БОК и има във витрината си пет олимпийски медала, два от които златни. Това лято в Токио Мария ще стане първата в историята българка, която ще участва на седем олимпиади.

По традиция Първа инвестиционна банка, един от най-големите спонсори на БОК, връчи на всеки един от заминаващите лъвче за късмет.

Спортисти, треньори и официални лица получиха талисманчетата от Илона Станева, директор „Маркетинг и реклама“ в ПИБ, която пожела на младите български таланти успех и хубави дни по време на Игрите.

Лъвчетата вече са с нова визия, по-големи, още по-хубави и мощни, за да дават сила и кураж на българите. Сред отпътувалите днес бяха състезатели и треньори по ски-алпийски дисциплини, биатлон и хокей на лед, както и официални лица.

Други от нашите спортисти ще пристигнат директно в Лозана, трети ще заминат по-късно за столицата на световното олимпийско семейство, която за първи път ще приеме форум от подобен ранг. Преди да отпътуват днес, състезатели и треньори дълго се снимаха поотделно с Мария Гроздева, която разговаря и пожела успех на представителите на всеки един спорт.

Младите ни олимпийци попиваха с огромен интерес думите на двукратната олимпийска шампионка и в края й благодариха за подкрепата и куража, които получиха. На третата младежка зимна олимпиада България ще бъде представена от 18 състезатели в осем спорта - пълният списък е публикуван в сайта на БОК.

В Лилехамер преди 4 години бяхме с 12 участници в 6 спорта, а на дебютното издание в Инсбрук стартирахме с 11 представители. Игрите в Лозана се откриват този четвъртък, 9 януари и ще продължат до 22 януари 2020 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

1

Issy

07.01 2020 в 13:35

Надявам се новите лъвчета да донесат още по-голям късмет на нашите олимпийци. Успех и дано да дадат най-доброто от себе си и да се върнат с много медали.