Марте Олсбу Рьозеланд спечели масовия старт и грабна рекорден седми медал

OFFNews 23 февруари 2020 в 15:29 2210 0

Марте Олсбу Рьозеланд триумфира в масовия старт на 12,5 километра за жени от световното първенство по биатлон в Антхолц-Антерселва (Италия).

Това бе последна надпревара от шампионата при жените. Tитлата е 5-а за Рьозеланд и общо 7-и медал за нея от този форум, с което тя стана първата биатлонистка с подобно постижение от едно световно първенство.

Норвежката има златни медали в спринта, щафетата жени, смесената щафета, индивидуалната смесена щафета и масовия старт, както и бронзови отличия в преследването и индивидуалната дисциплина на 15 км.

Норвежката сбърка два пъти в стрелбата в масовия старт и успя да навакса изоставането си в последния километър, като спечели старта с време 39:14.0 минути.

Втора остана двукратната шампионка от Антхолц Доротея Вирер от Италия с три пропуска на огневия рубеж и изоставане от 20,7 секунди. Трета е шведката Хана Йоберг също с три грешки в стрелбата и изоставане от 26,1 секунди.

Днешната ни представителка Милена Тодорова завърши на 28-о място. Нашето момиче допусна 7 грешки в четирите стрелби и финишира на 4:20.2 минути след победителката Марте Олсбу Рьозеланд от Норвегия.

Състезанието е валидно и за Световната купа. В генералното класиране води Доротея Вирер със 719 точки, пред Хана Йоберг, която е с 613, а Тирил Екхоф е на трета позиция с 607 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови