Мексикански принц гони уникален рекорд в зимните олимпийски игри

OFFNews 20 февруари 2018 в 16:17 3912 0

Мексиканският принц, скиор и певец Хубертус фон Хоенлое-Ланденбург гони уникален рекрод. Той ще направи опит да се класира за олимпийските игри в Пекин през 2022 година и да стане най-възрастният участник на зимни игри в историята.

Принцът, който е на 59 години, завърши последен в слалома на Игрите в Сочи 2014, неговото шесто участие на олимпиади. Той обаче не успя да се класира за ПьонгЧанг 2018, след като счупи няколко ребра след падане по време на състезание и не успя да се яви на квалификациите.

Той обаче помогна да се проектират ски костюмите "Ден на мъртвите" за двамата мексикански спортисти, които участват в Пьонгчанг - Сара Шлепер и Родолфо Роберто Диксън Сомерс.

Ланденбург е роден в град Мексико, но е представител на Лихтенщайнската княжеска династия. 59-годишният бизнесмен, професионален фотограф, музикант и актьор е един от най-големите приятели на алпийските ски. Самият той е носител на рекорд на Гинес за участието си 6 Олимпиади и на 17 Световни първенства по алпийски ски.

Ако се класира за олимпийските игри в Пекин той ще подобри постижението на шведския състезател по кърлинг Карл Аугуст Кронлунд, който на 58 години участва на Игрите през 1924 година. В Пекин 2022 Хубертус фон Хоенлое-Ланденбур ще бъде на 63 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови