Местен герой зарадва привържениците в Сапоро (видео)

OFFNews 01 февруари 2020 в 14:19 1576 0

Юкия Сато зарадва местната публика, след като спечели поредния кръг от Световната купа по ски скокове на малката шанца "Окураяма" в японския зимен център Сапоро.

Той стигна до триумфа със скокове от 137.5 и 138.5 метра, оставяйки зад себе си Щефан Крафт и Давид Кубацки. Единственият ни представител в този спорт Владимир Зографски не взе участие в този старт.

Крафт скочи само 125 метра от втория си опит, докато в първия бе значително по-успешен - 138м. и за седми път от началото на кампанията застава на подгласническата позиция, оставайки с един успех на сметката си. Кубацки преодоля 136 и 126 метра, за да застане на най-ниското стъпало на почетната стълбица.

24-годишният Сато постига втора индивидуална победа през настоящата кампания след триумфа си в Нижни Тагил на 7 декември 2019-а. Последният японски победител в Сапоро бе Даики Ито през 2012.

Подиумът за Крафт е 64-и в неговата кариера и той изпреварва еднолично на осмото място Андреас Голдбергер и Нориаки Касай във вечната класация по този показател.

Кубацки пък продължава поредицата си от класирания в топ 3 и вече десет последователни пъти е на почетната стълбица, като има три победи през този сезон, а и записа личен рекорд в Сапоро.

Ето и генералното класиране за Световната купа:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !