Микаела Шифрин отново най-бърза в Линц и продължава да преследва рекорди

OFFNews 29 декември 2019 в 15:57 2898 0

Микаела Шифрин не спира да пише история в алпийските ски. Американската звезда стигна до втора победа в австрийския курорт Линц и увеличи сметката си в Световната купа на 64 успеха.

Шфрин триумфира в слалома с убедително представяне и затвърди отличната си форма след победата в гигантския слалом ден по-рано. Шифрин стана първият скиор с 14 поредни подиума в слаломи, като тази серия датира чак до олимпийските игри в Пьонгчанг. Американката има и 43 победи в кариерата си в слаломите и това е изравнен световен рекорд във всички дисциплини. Линдзи Вон има 43 успеха в спускания, а лидер по този показател е Ингемарк Стенмарк с 46 победи в гигантския слалом за мъже.

Шифрин имаше аванс от 26 стотни след първия манш, но във второто спускане беше още по-убедителна, за да спечели с 61 стотни преди Петра Влъхова.

Трета се нареди швейцарката Мишел Гизин на 1.72 секунди. В топ 10 влязоха още Катарина Линсбергер, Кристина Акерман, Лена Дюр, Алин Данио, Мина Фюрст Холтман, Лоранс Сен Жермен и Мета Хроват.

Не помня точно какво се случи във втория манш, но той бе много добър. Видях старта й и ми беше пределно ясно, че ще постави много добро време", каза Шифрин.

Следващият старт при жените отново е слалом, в Загреб, Хърватия на 4 януари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови