Микаела Шифрин се провали в слалома и легна болна

OFFNews 16 февруари 2018 в 10:36 4738 0

Фрида Хансдотер

Изненадващо американката Микаела Шифрин остана без медал в коронната си дисциплина слалома, финиширайки на 4-ото място. След състезанието Шифрин се оплака, че е болна и се отказа от участие в супергигантския слалом.

"Не се чувствах добре. Не знам какво се случи, но беше внезапно. Прилича на вирус. Гади ми се, но това със сигурност не е от стреса", каза Шифрин, цитирана от Франс прес.

Шведката Фрида Хансдотер спечели олимпийската титла, втора остана швейцарката Венди Холденер. Трета завърши австрийката Катарина Галхюбер.

Хансдотер даде най-добро време от двата манша - 1:38.63 минути и стигна до златото, втората позиция остана за швейцарката Холденер, която водеше след първия манш, но даде пето време във втория и в крайна сметка изостана със само +0.05 секунди от победителката, а до бронза стигна австрийката Галхубер с изоставане от +0.32 секунди, но доста добър втори манш, който й донесе и медал.

Българската участничка Мария Киркова се нареди на 35-о място с време от 1:49.01 минути с изоставане от космическите в този спорт 10.38 секунди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови