Микаела Шифрин загуби баща си

OFFNEWS 03 февруари 2020 в 22:21 11038 0

Голяма загуба в личен план претърпя световната звезда в ските Микаела Шифрин. Американката съобщи в профила си в социалните си мрежи за смъртта на своя баща Джеф Шифрин. Няма официална информация за причините за смъртта на 65-годишният мъж. Редица издания съобщават за битов инцидент. Той е бил транспортиран в болница, където до него в последните му часове са били съпругата Ейлийн, синът Тейлър и дъщерята Микаела, чието завръщане в стартовете за Световната купа остава под голяма въпросителна.

"Семейството ми е съкрушено от новината за неочакваната смърт на моя сърдечен, любящ, грижовен, търпелив, прекрасен баща. Той бе нашата планина, океан, изгрев, слънце, душа, всичко.

Научи ни на много ценни уроци, но преди всичко на златното правило: "Бъдете мили и преди всичко мислете". Това е нещо, което ще запазя в мен завинаги. Ще ни липсва ужасно много. Благодаря ви, че уважавате личния живот на семейството ми, докато скърбим след тази невъобразима трагедия", написа Шифрин.

Джеф Шифрин бе един от най-добрите анестезиолози в САЩ. Работеше в най-престижната клиника за спортна медицина във Вейл, Колорадо, където оперират всички световни звезди. Той си взе отпуск, за да бъде с дъщеря си на състезанията от Световната купа в Банско.

Носителката на Големия Кристален глобус през последните три сезона спечели две от трите състезания в зимния ни курорт - спускане и супергигантски слалом, след което пропусна стартовете в Сочи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови