Милена, гордостта на Троян, която почна биатлона по лекарска препоръка

OFFNews 02 февруари 2020 в 18:41 5090 0

Милена Тодорова направи нещо изумително на световното първенство по биатлон за младежи и девойки в Ленцерхайде (Швейцария).

Навършилата 22 години на 18 януари Тодорова спечели медали във всички дисциплини, в които участва - сребро в индивидуалната дисциплина, бронз в спринта и бронз в преследването. Милена е от Троян, също като Спортист №1 на България за 2019 година Владимир Илиев, с когото станаха двойка през миналата година.

Биатлонът е традиционен спорт за Троян, но самата Милена започва да се занимава активно едва преди около 10 години по лекарска препоръка.

"В Троян биатлонът е доста разпространен. Или поне по времето, когато аз се записах да тренирам. Родителите ми ме записаха. Като цяло бях много малка и в началото не съм разбирала какво точно представлява биатлонът", споделя Милена.

Това решение напълно предопределя живота й в професионален и личен план. Нейн ментор в биатлона е една от звездите ни в близкото минало Павлина Филипова, а феновете мечтаят да видят в нейно лице новата Екатерина Дафовска - единствената ни олимпийска шампионка в биатлона, която печели титлата си в Нагано именно в годината на раждане на Тодорова - 1998.

Милена е убедена, че някой ден България отново ще има олимпийски медалист в биатлона.

"Смятам, че олимпийски медал за България в биатлона е достижима цел. С тези тренировки, с тези лишения и с постоянната работа няма как и успехите да не дойдат, особено когато мислиш само за това.

Ако наистина работиш усърдно и се отдадеш само на това за някакъв определен период от време, имаш го за цел, има как да се получи. Няма да е лесно, но няма лесни неща", споделя преди 2,5 години Милена, чийто лишения вече дават резултат.

Тя учи в НСА и се вижда един ден в ролята на треньор в родния си град Троян, където вече е наричана "нашата гордост".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови