Наш милионер и съпругата му покориха най-високите върхове на седемте континента

OFFNews 13 февруари 2020 в 15:34 5411 0

Няколко седмици след съпругата си Петя и бизнесменът Камен Колчев вече може да се похвали, че е покорил Седемте континентални първенци.

За това съобщи личният сайт на Петя Колчева, която също е на експедиция в момента. Камен Колчев е много известен български финансист, Председател на Съвета на директорите на ЕЛАНА Финансов Холдинг.

Последният връх, който е липсвал в колекцията на финансиста, е бил първенецът на Южна Америка Аконкагуа (6962 м). Той го е изкачил на 9 февруари.

Ето какво написаха в сайта на Петя Колчева:

"На 9 февруари Камен Колчев стъпва на връх Аконка̀гуа - първенецът на Аржентина, и става член на групата на изкачилите най-високите точки на 7-те континента. Така е изпълнена втората цел на експедицията "3 в 1", която отрежда на семейство Колчеви достойно място сред малцината семейни двойки с подобно постижение – съвместно достигане до всички седем континентални първенци".

В същото време самата Петя се опитва да покори връх Фиц Рой в Патагония. Заедно с нея са Младен Данков, Милен Братанов и Николай Стоянов. Те са направили един неуспешен опит, като са стигнали на 700 метра от върха, но са решили да се откажат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови