Националите по биатлон подкрепиха Дафовска

OFFNews 23 юни 2020 в 13:33 3145 0

Националните състезатели по биатлон реагираха остро на интригите във федерацията. Те разпратиха отворено писмо, адресирано на председателите на клубовете, членовете на Управителния съвет и служителите на БФ Биатлон.

Припомняме, че вчера състезателят Красимир Анев обяви края на кариерата си. Той обвини директно Дафовска в еднолично управление и намекна за финансови злоупотреби със средства, предназначени за него.

По-късно през деня вчера членовете на Управителният съвет на Българската федерация по биатлон Юрий Митев и Мария Манолова разпространиха отворено писмо часове преди днешното годишно общо събрание на централата. Писмото им бе адресирано до всички спортни клубове, членове на федерацията и останалите членове на управляващия орган.

Отговорът на националните състезатели не закъсня.

Ето пълният текст на отвореното им писмо:

“Добър ден на всички. Ние, състезателите от националния отбор по биатлон, искаме да изразим мнението си относно случващото се през последните един-два месеца, както и през последните два сезона. Оставаме с впечатление, че се води умишлена атака срещу служители от БФБ и треньори, които са дали адски много на този спорт в България.

Не смятаме, че е редно бившия треньор на националния отбор Николай Захаров да се оплюва от членове на УС, защото има омраза на личностно ниво. Този човек е допринесъл с работата и уменията си за изграждането на успехите през годините, за които той работи в националния отбор, като се има предвид, че най-големите успехи в мъжкия биатлон са под негово ръководство.

Има и още неща, които мислим, че трябва да споделим пред вас, клубовете, защото вие гласувахте доверие на този Управителен съвет.

Едно от нещата е, че членове на Управителния съвет работят против интересите на БФБиатлон и се вземат решения не за развитието и благото на федерацията, а с користни и с нечисти цели.


На мнение сме, че не е случайно в един и същи ден преди общото събрание член на Управителния съвет да изпраща писмо до всички клубове с цел манипулация на мнението на председателите на клубовете по биатлон, както и да слушаме на пресконференция на бивш треньор и терапевт, които оплюват, унижават, уронват и накърняват престижа на организацията, наречена Българска федерация по биатлон.

Имайте предвид, че този треньор и терапевт вече не са част от това сдружение. Лошото е, че същите тези хора твърдят лъжлива и невярна информация в медийното пространство.

Състезателите и служителите на БФБиатлон, които остават трябва да се борят за задържането на спонсорите си, както и привличането на нови такива, а както всеки знае това трудно се случва, като се води целенасочена медийна атака и има спънки от членове на УС. Същите тези членове правят всичко възможно състезателите да не присъстваме на Управителен съвет и да си изкажем мнението и позицията по важни за нас теми, а в същото време друг състезател се допуска всеки път, когато има проблем.

От името на долуподписаните състезатели от националния отбор по биатлон искаме да изразим подкрепата си към председателя на БФБиатлон г-жа Екатерина Дафовска. Считаме, че нейната работа през годините е довела до множество успехи на отбора и положително развитие на БФБ. Като състезатели, ние се чувстваме напълно обезпечени откъм условия на работа и екип, което се дължи на дългогодишната рабора на служителите на федерацията за постигнатия професионализъм в работата ни. Както и взетото тази година решение за привличането на нови треньори, което смятаме, че ще доведе до по-високо развитие в положителен план на националния отбор и като цяло на българския биатлон”.

Отвореното писмо е подписано от Владимир Илиев, Димитър Герджиков, Антон Синапов, Милена Тодорова и Мария Здравкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови