Норвежка доминация в отсъствието на Логинов в последния ден на световното, Краси Анев е 16-и

OFFNews 23 февруари 2020 в 18:00 2833 0

След успеха на Марте Олсбу Рьозеланд по-рано днес, Йоханес Тингнес Бьо спечели масовия старт на 15 километра от световното първенство по биатлон в Антхолц-Антерселва (Италия). Това бе последна надпревара от шампионата.

Това е първи индивидуален златен медал за норвежеца от тазгодишното издние на надпреварата. Бьо обаче спечели общо шестия си медал в Антхолц след златото с класическата смесена щафета и с единичната смесена щафета, сребро в преследването, в индивидуалната дисциплина на 20 км и в мъжката щефата на 4 по 7.5 км.

Александър Логинов не участва в днешната надпревара, след като стана обект на внезапни изследвания от допинг полицията в събота. От Руската федерация по биатлон обясняват отсъствието му с това, че той "не е в добро психическо състояние".

Иначе французите Кантен Фийон Майе и Емилиен Жаклен финишираха съответно на второ и трето място. Фийон Майе беше много бърз по трасето, въпреки че допусна три грешки, и нямаше проблеми да запази втората позиция.

За бронзовото отличие имаше борба между Жаклен и Тарей Бьо, но световният шампион от преследването излезе победител от този спор.

Българският ни представител в днешното състезание Красимир Анев се класира на 16-о място с две грешки в четирите стрелби и на 2:07.2 минути след победителя.

Той имаше реални шансове и за влизане в десетката, но не успя да затвори последната мишена и това сложи край на тази възможност.

В генералното класиране за Световната купа лидер е Мартен Фуркад със 788 точки в актива си. Втори е Майе със 712, а на трето място е Йоханес Бьо с 690 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови