Норвежката щафета с триумф в Кенмор

OFFNews 09 февруари 2019 в 08:28 1476 0

Норвежките биатлонисти продължиха силното си представяне в стартовете за Световната купа провеждащи се в Северна Америка. След победата на Йоханес Тингнес Бьо в индивидуалния старт на 15 км, този път норвежците се поздравиха с успех в щафетата 4 по 7,5 км при мъжете.
Състезанието отново се проведе в много студено време, като термометърът показваше малко под минус 20. Битката за златото се водеше предимно между норвежците и френския отбор, а развръзката настъпи на последния пост, в който за скандинавците бе Йоханес Тингнес Бьо, който с безпогрешна стрелба излезе лидер.

Така той и съотборниците му Ларс-Хелге Биркеланд, Вестле Кристиансен и Ерленд Бьонтегорд бяха най-бързи, финиширайки за 1:16:36.6 часа и използвани седем допълнителни патрона. Французите останаха на 1:10.4 минути (+8 патрона), а на третото място се класира щафетата на Русия - на 1:48.4 минути и 9 допълнителни патрона. От стартиралите 23 отбора, само 13 завършиха.
Българите, в състав Михаил Клечеров, Антон Синапов, Димитър Герджиков и Владимир Илиев, бяха затворени с обиколка още на втория пост и приключиха участието си. По-слабо от нашия тим се представи единствено Китай.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!