Отличен Владимир Илиев влезе в Топ 10 в първия спринт за сезона по биатлон

OFFNews 01 декември 2019 в 15:36 1992 0

Владимир Илиев демонстрира великолепна форма в началото на започналия тази седмица нов сезон в биатлона. Българинът завърши на десето място в първия спринт от кръга за Световната купа в шведския зимен център Йостерсунд.

Европейският шампион и световен вицешампион бяга много силно и допусна две грешки във втората си стрелба на положение прав.

Илиев завърши на 36 секунди зад победителя и носител на Световната купа от миналата година Йоханес Тингес Бьо. Чисто бегово българинът бе само на 20 секунди зад норвежеца.

Иначе Йоханес направи само една грешка в стрелбата от положение легнал и завърши с време 23:26.3 минути. Втори завърши по-големият от братята - Тарей Бьо, с изоставане от 17.5 секунди.

Той също направи една грешка в стрелбата. На подиума се качи и руснакът Матвей Елисеев, който изостана с една стотна от Тарей.

Победата е 39-а в кариерата на Бьо в Световната купа. От тях 20 са в спринта, десет в преследванията, шест в масовите стартове и три в индивидуалната дисциплина.

Друг български представител Антон Синапов пък завърши на 42-а позиция с две грешки и 1:56.01 минута изоставане. С две позиции зад него е Димитър Герджиков с една грешка, а Красимир Анев зае 52-о място с два пропуска.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови