Пистите в Банско са готови за откриването на сезона

OFFNews
10 декември 2019 в 11:37 | 1371 |3

Белите писти на Банско вече очакват най-нетърпеливите любители на ски спорта. Това каза за сутрешния блок "Добро утро" на Радио "Фокус" зам.-кметът на Общината Сашка Въчкова.

На 14 декември предстои официалното откриване на зимния сезон 2019/2020г. на местността Бъндеришка поляна с много изненади и награди, а по-късно през деня проявите ще продължат и в центъра Банско.

Бившите суперзвезди в алпийските ски Марио Мат и Марк Жирардели предвождат два отбора от любители в състезание на откриването.

Програмата по откриването започва още в 8.30 часа сутринта с играта "Открий злато в лифта". Зимният празник продължава със състезанието "Влез в отбора на шампиона", чието начало е от 11 часа. В него олимпийският и трикратен световен шампион Марио Мат ще се сблъска с петкратния носител на Световната купа Марк Жирардели. Двете ски-машини ще предвождат два отбора от по петнайсет любители, които ще премерят сили в паралелен слалом.

Играта "Ловци на съкровища" ще остави следи от нокти по снега на Бъндерица. Началото е от 13 часа, а в снега са заровени над 30 атрактивни награди, като най-голямата са ключовете на чисто нов автомобил Ауди.

В 12 часа на Бъндеришка поляна ще има и концерт на Ъпсурт и DJ Party. В следобедните часове програмата продължава на площад "Никола Вапцаров" в Банско.

"В 16.30 часа ще започне кулинарният театър на Ути Бъчваров, който традиционно събира много любители на хубавата храна и вино. След това ще продължим с концерт на фолклорни състави от Община Банско с официалните гости, които ще излязат на сцената. След това официално откриване празничният концерт, за удоволствие на всички, ще продължи", обясни още Въчкова.

Тя разкри също, че Община Банско ще осигури и ски карти за уикендите за ученици от общината от 1 до 12 клас, като родителите на всички желаещи е необходимо да подадат декларация.

Filipova

Рейтинг : 1000

10.12 2019 в 17:45 3
+ 1
- 0
А аз съм готова за нови яки емоции в Банскооо. И този сезон обещава да е супер готин, хайде да започва вече.
YotovDelian

Рейтинг : 1000

10.12 2019 в 17:25 2
+ 1
- 0
Супер подгряване и супер организация, чак нямам търпение. По-бързо да идва петък, че да хвърча към Банско.
Biser

Рейтинг : 1000

10.12 2019 в 12:28 1
+ 2
- 0
Голям празник ще стане в събота за всички любители на зимните спортове и приключения. Който се кефи да кара ски - да не пропуска да отиде в Банско. Пък дори и да не караш си струва да отидеш - и заради игрите, наградите и въобще цялата атмосфера.