Победителката в Банско: Беше много трудно да карам с толкова заден номер

Донислав Донев 25 януари 2020 в 15:49 2615 0

Победителката в спускането от Световната купа в Банско Елена Куртони не скри радостта си след днешния успех. Това беше първа победа в кариерата в тази надпревара за 28-годишната италианка.

"Чувството е невероятно, тъй като това е първа победа в моята кариера. За мен беше много трудно да карам с толкова заден номер. Също така имах проблеми в миналото със здравословното си състояние на различни етапи. Ситуацията днес бе сходна на тази вчера, но сега успях да постигна успех", каза Куртони.

Италианският успех бе леко помрачен от падането на звездата на "скуадрата" София Годжа, която впоследствие бе прегледана в болница. 

Завършилата на второ място в днешната италианска доминация в алпийските ски Марта Басино също остана много доволна от представятнето си.

"Щастлива съм от начина, по който карах днес. Беше доста тъмно, въпреки че състезанието започна по-късно. Условията бяха по-добри. Утре ще дам всичко от себе си. Фантастично е, че и трите спечелихме медали. Гордея се, че съм част от този отбор на Италия", сподели Басино.

Третата италианска представителка Федерика Бриньоне пък завърши на трето място, но остана много доволна от постигнатия хеттрик на "скуадрата" днес. 

"Пистата е невероятна, не мисля, че става по-бърза от слънцето, но виждаш бабуните и къде да сложиш ските, така че да е много по-удобно за каране. Бяха страхотни два дни за нас. Допуснах грешка в края на трасето, която ми коства дори първата позиция. Все пак важното е, че спечелихме първите три места", коментира Бриньоне.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови