Предлагат обувка на Лионел Меси на благотворителен търг в Банско

OFFNews 18 февруари 2019 в 16:22 1867 1

Футболна обувка на звездата на Аржентина и Барселона Лионел Меси с негов автограф ще бъде продадена в Банско по време на Световната купа по ски-алпийски дисциплини в края на седмицата.

Това ще стане по време на благотворителната вечеря организирана от Fibank. По традиция и тази вечеря ще бъде с кауза. The Winter Legends Charity Gala Dinner тази година ще бъде подчинена на набирането на средства за подпомагане дейността на Българската спортна федерация за деца и младежи в риск.

Вдъхновеното от благородна кауза събитие ще се проведе на над 1600 метра надморска височина, в специално конструирана за целта бална зала под звездното небе на Бъндеришка поляна.

Галавечерята ще включва благотворителен търг и томбола с уникален предметен фонд, дарен от световни звезди в спорта, изкуството и културата. Всеки гост ще може да подкрепи благотворителната мисия и ще има възможността да придобие уникални лични предмети със силен емоционален заряд.

Обувката на Меси е лично подписана от звездата през 2016 година в Барселона по време на частна сесия за автографи на официални UEFA артикули, със сертификат за автентичност.

Сред другите ценни артикули за благотворителния търг ще бъдат и каската на българската звезда в сноуборда Радослав Янков от сезон 2015/2016, с която той спечели Големият кристален глобус.

Звездата в алпийските ски Алберт Попов ще предостави своя състезателен костюм, с който той дебютира преди година на олимпийските игри в Пьончан и зае 28-о място в гигантския слалом.

Специални гости на вечерята ще бъдат ски легендите световните и олимпийски шампиони Тед Лигети и Марсел Хиршер, а също така и звездата на Германия Феликс Нойройтер и българският ас Алберт Попов.

Изисканото 4-степенно гурме меню ще бъде сътворено то шеф Реми Жиро, носител на 2 звезди Мишлен.

През 2015 година, в рамките на Световната купа за жени в Банско, бе организирана подобна благотворителната вечеря, на която бяха събрани 81890 лева в полза на талантите от Фондация "Димитър Бербатов". Тогава лични предмети за благотворителният търг и томбола бяха предоставили Линдзи Вон, Лара Гут и Джулия Манкузо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12082

1

leomesi

18.02 2019 в 16:44

С името на Меси определено привличат! Все пак е най-големият футболист в съвременния футбол, всеки който поне малко отбира от футбол би искал да притежава нещо негово. Много добър избор за предмет, който да се разиграе на търг, определено! От всички, които ще има, със сигурност обувката на Меси най-много ще блазни и най-много ще се дадат пари за нея. А това е предпоставка да се съберат повече пари и събитието да е по-ефективно, тоест да си изпълни мисията и да бъде в помощ на децата. Разбира се, вещите на скиорите също не са за подценяване.