Преизбраха шефа на кънките за трети път

OFFNews 05 декември 2019 в 19:59 2403 0

Татяна Йорданова беше преизбрана за трети път за президент на Българската федерация по кънки по време на общото отчетно-изборно събрание на централата. В следващите четири години Йорданова, която е един от най-добрите ни международни съдии по фигурно пързаляне ще работи в управителния съвет отново с бившия ни национал Христо Турлаков, с легендата Евгения Раданова и с новите членове Албена Аладжова и Биляна Пиронкова.

"Смятаме да продължим същата линия на управление. Когато заех този пост преди четири години във федерацията нямаше никакви средства. Сега, слава богу, имаме достатъчно пари за да поддържаме една нормална дейност и най-важното да си позволим да плащаме за часове лед.

В момента плащаме за 9 часа лед на ден не само в София на Зимния дворец и на Славия, но и във Варна, защото там имаме два клуба. Хубавото е, че разширяваме географията на фигурното пързаляне, защото по време на общото събрание приехме и два нови клуба – единия е в Кранево, а другия в Ботевград.

Бих искала да възродим и успехите ни в шорттрека, защото сега там нямаме добри класирания“, това сподели специално за БНР Татяна Йорданова.

Йорданова сподели, че амбицията на новото ръководство е да кандидатства отново за домакинство на световно първенство по фигурно пързаляне за юноши и девойки през 2022 година. На европейското първенство догодина пък страната ни ще има представители в три категории - при жените, мъжете и танцовите двойки, допълни тя.

Проблем пред тях е лисата на българско гражданство на Мария Левушкина, която спечели квота за Зимните младежки олимпийски игри догодина в Лозана. Документите на фигуристката са още в Министерството на правосъдието, а срока за потвърждаване на името пред БОК изтече днес. На 15 декември изтича този поставен от Международния кънки съюз.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови